Kuralsız Haber
HV
28 NİSAN Pazar 01:15

Kuluncak’ta Erhan Cengiz’le Bir Dönem Daha

Kemal Turgut
Kemal Turgut
Giriş Tarihi : 01-10-2023 02:28

Sevgili okurlarım beni bilir, en son söylenecek sözü ilk başta söylerim. Çoğunlukla da isabetli tespitlerim olduğunu  düşünürdüm. Ne var ki az sonra yazacaklarım benim “ters köşe” olduğum ve isabetli bir öngörüde bulunamadığım bir örneklik teşkil etmesi noktasında benim için önemli husus olma özelliği taşıyor. Ayrıca “geç kalmış” bir “özür” kabilinden de bunları yazmasam olmaz.

Bendeniz geçen yerel seçimlerde Aday olduğu kesinleşince Erhan Cengiz ismini duydum. Ortak tanıdıklarım ve eş dost aracılığı ile kimdir, nedir, ne iş yapar, eğitimi filan hepsini o zaman öğrendim.

Aynı zamanda da çeşitli yazı ve haberlerle Erhan Cengiz isminin Kuluncak için “yanlış tercih” olduğunu belirttiğim yazılarım ve haberlerim medyada yer aldı. O zamanlar ben “Erhan Cengiz, tecrübesiz, esnaflık dışında bir kamu tecrübesi yok, entelektüel olarak yetersiz…” gibi bilindik mazeretleri sıraladım ve birçok dostumla da karşı karşıya kaldım.

Neyse fazla uzatmayayım, o zamanki seçimlerde de “ittifak adayı” olarak Ak Parti ve MHP ortak bir isim üzerinde uzlaşmış küçük bir ilçe olan Kuluncak MHP’ye bırakılmıştı. Öyle ki seçileceğine kimse ihtimal bile vermiyordu…

Durum böyle iken Sayın Belediye Başkanımız Erhan Cengiz seçildi ve görevinin başına geçti. Hoş, onlarca vaat verilmiş ve projeler havada uçuyordu ve bizde diyorduk ki “bu vaatlerin takipçisi olacağız.”

Gelin görün ki ülkemiz büyük bir ekonomik darboğaza düştü,  sonrasında pandemi, deprem ve çeşitli afetler yaşadık ve ancak hayatta kaldığımıza şükreder olduk. Dolayısıyla brakın proje takibini belediyemizin kendi imkanlarıyla yapıp edebildiklerini “büyük bir lütuf” görmeye başladık…

Erhan Cengiz, seçilmiş ve olabildiğince hizmetlerini yapmaya devam ediyordu. Kuluncak ziyaretim sırasında ilk defa kendisiyle tanıştım ve kendisini tebrik ederek başarılar diledim. Kendisi de beni gayet samimi ve mütevazi bir şekilde karşıladı sağ olsun. Ondan sonra da sanırım birkaç kez telefon konuşması dışında “dişe dokunur” bir sohbetimiz olmadı.

Sürekli yaptıklarını takip ediyor ve için için takdir ediyorken de “bu genç başkana haksızlık etmişim” demekten kendimi alamıyordum.

Evet, doğru okudunuz sevgili okurlar. Erhan Cengiz beni yanılttı. Seçildiği günden beri hemen her kesimle arayı iyi tuttu. Kurumlarla olabildiğince iyi çalıştı. Tüm mahallelere hizmet götürmeye devam etti. Kimseyle polemik yarışına girmedi. Yapılan iş ve işlemleri sürekli medyaya servis ederek PR yapma derdine düşmedi.  Açıkçası kendisinden hiç bekleyemeyeceğim bir olgunlukla sadece işine odaklandı.

Kuluncak denince ilçeden mi köyden mi ikiliği hep yaşanırdı. Hemen bütün köyler “Başkan bizim köyden olsun yahutta köylerden biri olsun” derler. Sebebi de eskiden beri ilçe merkezli olan başkanların köyleri yok saymaları olmuştur lakin artık Büyükşehir olarak hizmet alıyoruz ve ilçenin de köyün de pek ehemmiyeti kalmadı. 

Bugünlerde bu konu yeniden gündemde ve ilçe sakinlerinin bir çoğuyla irtibat halindeyim.  Potansiyel birkaç aday adayının ismi geçiyor. Yeni isimlerde yakında ortaya çıkacaktır. Bu isimler arasında bizzat tanıdığım kişiler de var ancak şimdiden söylemiş olayım yeni dönemin de adayı Erhan Cengiz olacaktır ve olmalıdır da.

Sayın milletvekilimiz Fendoğlu ve Ak Parti il ve ilçe yönetimi Erhan Cengiz üzerinde yeniden hemfikir olarak sayın başkana bir dönem daha şans tanımalıdır. 

Küçük bir ilçe “ikilik” çıkarmadan hizmet vermek her babayiğidin harcı değildir. Erhan Cengiz  bu birliği sağlamış ve rüştünü ispat etmiştir. 

Sayın Erhan Cengiz’e önümüzdeki dönemde de başarılar diliyorum ve hizmetlerinin devamı noktasında yeniden aday gösterileceğine  şimdiden inanıyorum. İlçemize hayırlı olsun inşallah…

 

YORUMLAR