Kuralsız Haber
HV
29 MART Cuma 17:24
Advert

CHP’li Öztunç: “Vatandaşlar gıdaya erişimde güçlük yaşamaktadır”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Yüksek fiyatlar nedeniyle vatandaşlar gıdaya erişimde güçlük yaşamaktadır.” dedi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 22-09-2022 14:31
CHP’li Öztunç: “Vatandaşlar gıdaya erişimde güçlük yaşamaktadır”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, kayıtlı çiftçi sayısındaki düşüş ve tarım alanlarının azalması konusunda açıklamalarda bulunarak, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’ye konuya ilişkin sorular yöneltti.

"Gıda enflasyonunu tetiklemekte"

Kayıtlı çiftçi sayısındaki düşüş ve tarım yapılan alanların azalması konusunu Meclis’e taşıyan Öztunç, Bakan Kirişçi'nin yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi vererek, "Tarım tüm dünya tarafından stratejik sektör olarak kabul edilirken, yanlış politikalar nedeniyle Türkiye’de ekim yapılan toprak büyüklüğü de kayıtlı çiftçi sayısı da giderek azalmaktadır.” ifadesinde bulundu.

Öztunç, çiftçi sayısının azalmasının gıda enflasyonunu tetiklediğini belirterek, “Yüksek fiyatlar nedeniyle vatandaşlar gıdaya erişimde güçlük yaşamaktadır. Üreticilere yeterli ve doğru desteklerin verilmemesi durumunda tablo daha da ağırlaşacaktır." dedi.

Konuya ilişkin Bakan Kirişci’ye sorular yönelten Öztunç, soruları şöyle sıraladı:

“1-2018-2022 döneminde ve yıllara göre Türkiye’de Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı çiftçi sayısı nasıldır?

2-Aynı dönemde ve yıllara göre; (2018-2019-2020-2021 ve 2022) Kahramanmaraş’taki çiftçi kayıt sistemine kayıtlı çiftçi sayısı nedir?

3- Aynı dönemde ve yıllara göre tarım desteklerinden, Kahramanmaraşlı üreticiler ne miktarda destek almıştır?

4-Gıda enflasyonundaki tırmanış karşısında, Bakanlığınız üretim ve çiftçi sayısı arttırmak için kısa vadede ne yapacaktır? Kahramanmaraş’ta üretim ve çiftçi sayısı arttırmak için bir projeniz bulunmakta mıdır?”

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin

YORUMLAR