Kuralsız Haber
HV
28 MART Perşembe 14:31
Advert

Babacan: “Yarının Türkiye'sinde demokrasinin rüzgarını estireceğiz”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, parti çalışmaları için gittiği Elazığ’da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

SİYASET
Giriş Tarihi : 16-09-2022 17:48
Babacan: “Yarının Türkiye'sinde demokrasinin rüzgarını estireceğiz”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, parti çalışmaları için gittiği Elazığ’da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin değişiminde DEVA Partisi’nin asli bir aktör olacağını iddia eden Baban, “Devlette yuvalanmış çeteler de bağımsız ve tarafsız yargıyla karşılaşacak. Yarının Türkiye’sinde demokrasinin rüzgarını estireceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’de bizden, ekibimizden başka iki kriz çözmüş hiçbir ekip yok.” ifadesini kullanan Babacan, açıklamasına şöyle devam etti:

“Konuşmak kolay. Şu anda ekonomiyi çözeceğim diye ortada dolaşanlar hangi krizi çözmüşler? Gelsinler bir anlatsınlar biz de öğrenelim. Lafla olmaz, daha önce ne yaptın onu anlat. Onun için biz DEVA Partisi’ni kurduk, bunun için yola çıktık. Bu ülkede bizden başka hiçbir ekibin kriz çözme tecrübesi olmadığı için biz yeni bir yol açtık. İnşallah bunu biz çözeceğiz, göreceksiniz. Hep beraber dürüst ve ehil kadrolarla çözeceğiz.”

“Her sene 100 bin konut yapacaklardı, ne oldu?”

Babacan, “Üç buçuk yıldır Elazığ’ın deprem konutu sorununu çözemeyenler çıkmış konut projesi açıklıyor.” diyerek, “Yapamazlar. Tamamen göz boyama bunlar. 2019’da açıklamışlardı, her sene 100 bin tane konut yapacağız dediler. Davulla, zurnayla açıkladılar, ne oldu? Şimdi yeniden konut projesi açıklıyorlar. Taksit taksit ödeyeceksin ama memur maaşına ne kadar zam gelirse taksiti o kadar artıracağım diyor. Ne anladın o işten.” açıklamasında bulundu.

“Artık ‘205 milyar dolar nerede?’ diye soracağız”

Merkez Bankası’nın döviz rezervlerine de değinen Babacan, “Her şeye zam geldi. Merkez Bankası’nda döviz de bırakmadılar. Hani Merkez Bankası’nın kayıp 130 milyar dolar vardı, 130 milyar dolar üzerine bu senenin başında 75 milyar dolar daha sattılar. O para 205 milyar dolar oldu. Artık, ‘205 milyar dolar nerede?’ diye soracağız. Nerede bu milletin alın teri, nerede 205 milyar dolar? Nerede gençlerin hayali?” şeklinde konuştu.

“Bol keseden vaatle vatandaşımızın karşısına çıkmıyoruz”

Babacan, seçimlerin ardından yeni bir sayfa açacaklarına değinerek, “Her alandaki sorunları nasıl çözeceğimizi adım adım hesaplıyoruz. Öyle bol keseden vaatle vatandaşımızın karşısına çıkmıyoruz. Çalışıyoruz, hesaplıyoruz, sonra ne yapacağımızı anlatıyoruz. Bu yüzden yarının Türkiye’sinin mimarları bizler olacağız.” dedi.

“Gençler iş bulmakta sıkıntı yaşamayacak”

Türkiye’yi 6 ayda ekonomik kriz ortamından çıkaracakları yönünde iddialarda bulunan Babacan, “İktidarımızın en geç 2’nci yılında enflasyonu tek haneli seviyeye indireceğiz. Ülkemizi, bölgemizin en güçlü ekonomisi yapacağız. Bu değişimle kazanan işsizler olacak. Bölgemizin en güçlü ekonomisini kurduğumuzda gençler de iş bulmakta sıkıntı yaşamayacak. Yatırımların önünü açacağız.” ifadesinde bulundu.

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin

YORUMLAR