Kuralsız Haber
HV
26 NİSAN Cuma 02:02

Akşener: ″14 Mayıs güçlü ve zengin bir Türkiye’nin ilk adımları olacak″

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu.

SİYASET
Giriş Tarihi : 01-02-2023 12:32
Akşener: ″14 Mayıs güçlü ve zengin bir Türkiye’nin ilk adımları olacak″

Akşener, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in vefatına ilişkin, “’14 Mayıs’a kadar, her konuşmamda Sayın Erdoğan’a, aynı soruyu soracağım.’ demiştim. 38 yaşındaki, genç bir akademisyene Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı’na, Ankara’nın göbeğinde, kim suikast düzenledi? Katiller, nerede saklanıyor? Saklanmalarına, kim izin veriyor? Bu sorulara cevap vermeden, o koltukta rahat oturamazsın. Beni iyi dinle, Sayın Erdoğan. Vicdana sığmayanı, Türkiye’ye sığdıramazsın.” ifadelerini kullandı.

Devletin cinayetin örtbas etme yeri olmadığını söyleyen Akşener, “Şimdiye kadar sustun, duymazdan geldin, görmezden geldin. Artık senin üstüne düşen bir seçim yapmaktır. Ya bu şehir eşkıyalarını, görmezden gelmeye devam edeceksin ya da bu işin sonuna kadar gideceksin. Seçimini yap. Ya Sinan Ateş’in kanını yerde bırakacaksın ya da hesabını soracaksın. Ben bir anne olarak, bir babaanne olarak,  27 yıldır, aktif politika yapan, bir siyasetçi olarak böyle alçak bir suikaste, sessiz kalamam. Kalmayacağım.” dedi.

Akşener, “Biz İYİ Parti olarak tüm susanlara inat hakikatin sesini duyurmaktan vazgeçmeyeceğiz” diyerek, şunları kaydetti:

“Tüm zorbalara inat adaleti, hakkı, hukuku çiğnetmeyeceğiz. Vicdanları kör, yürekleri topal, kalpleri sağır olanlara inat bu çarpık düzeni, biz değiştireceğiz. And olsun, şart olsun. Ocaklara, bir daha böyle ateşler düşmesin diye Sinan Ateş’ler bir daha katledilmesin diye evlatlar babasız kalmasın devlet milletinden kopmasın diye yılmadan mücadele etmeye devam edeceğiz.”

EYT kanun teklifinin Meclis’e sunulduğunu hatırlatan Akşener, “Biz en başından beri, EYT’li kardeşlerimizin sorununun çözümüne bir sosyal yardım olarak değil bir hak kaybının giderilmesi ve nesiller arası adaletin sağlanması olarak baktık. Mevcut kanun teklifinde; 1999 yılında, yürürlüğe giren yasanın zorunlu kıldığı, yaş sınırı, kaldırılıyor. Ancak bu sefer de aynı yasanın artırdığı prim ödeme gün sayısı değiştirilmiyor.” diye konuştu.

Akşener, seçimlere 102 gün kaldığının altını çizerek, şunları söyledi:

“Bir şirket müdürü düşünün. Şirketi büyüteceğini söylesin ama şirketi küçültsün. Şirket zarar ederken, borçlanıp uçak alsın. İşleri, eşe dosta paslayıp, şirketin kasasını boşaltsın. Çalışanlara maaş ödeyemezken, lüks ofisinde, tüm gün ense yapsın. Sizce bu müdüre ne yaparlar? Kovarlar değil mi? İşte 14 Mayıs’ta biz de Beştepe’deki müdürü kovacağız. Yaptıklarının hesabını, milletimizle birlikte, sandıkta soracağız. 102 gün sonra bu vizyonsuzluktan, bu beceriksizlikten, bu vasatlıktan kurtulacağız.”

Dünya Bankası verilerine göre dünyadaki toplam ihracatın yüzde 20’sinin yüksek teknolojili ürünlerde gerçekleştiğini ifade eden Akşener,  “Bizdeyse bu oran, 2007 yılında, yüzde 2,1 iken 2021’de yüzde 3,3 oldu. Şimdi elbette ‘Burada büyük başarı var.’ diyecek,  AK Partili, havuz yorumcuları olabilir. Ama maalesef, işin aslı pek de öyle değil.  Üretimlerinde, esaslı bir teknolojik dönüşüm yaşayan ülkeler,  ileriye doğru bir sıçrama yaparken AK Parti’nin kendisine vizyoner yönetim anlayışıysa bizi yarı yolda bırakmış.” dedi.

Akşener, Türkiye’nin katma değeri olmayan ürünleri satarak zenginleşme şansının olmadığını ileri sürerek, “Yabancılara konut satarak, zenginleşemeyiz. Fason tekstil üretimi ile zenginleşemeyiz. İthalata dayalı, montaj hatları ile zenginleşemeyiz. Bu topraklardan yüksek teknoloji üreten dünya markaları çıkarmadan maalesef zenginleşemeyiz. Türkiye’nin zenginleşmesi kaynaklarını, potansiyelini, harekete geçirerek mümkündür. Milletimizin beklentisi, Türkiye’nin kalkınmasıdır” şeklinde konuştu.

“Biz 14 Mayıs’ta sadece Sayın Erdoğan’ı emekli etmeyeceğiz.” diyen Akşener, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Aynı zamanda, özgür bir Türkiye’nin de önünü açacağız.  Hukukun işlediği adil bir Türkiye’nin de önünü açacağız. İnişli çıkışlı bir devri kapatıp, istikrarlı bir ekonominin de, temellerini atacağız. Yatırımların önündeki, tüm engelleri de hızla 100 gün içinde ortadan kaldıracağız. Ve Türkiye’yi bir yatırım üssüne çevireceğiz. 14 Mayıs, güçlü ve zengin bir Türkiye’nin, ilk adımları olacak”

Akşener, pazartesi günü altı siyasi parti olarak kamuoyuyla paylaştıkları Ortak Politikalar Metni hakkında, “Çalışmamız yarının, kalkınan, zenginleşen ve demokratikleşen Türkiye’si yolunda atacağımız adımları tariflerken aynı zamanda istibdata karşı hürriyetin sesini savunuyor. İşte bu çalışma da, 14 Mayıs’tan sonra yapacaklarımızın somut planıdır.”  şeklinde konuştu.

Seçim için geri sayımın başladığını dile getiren Akşener, “Kimse merak etmesin. Kazanana kadar da buradayız. Hiçbir yere gitmiyoruz. Türkiye’nin, İYİ ve cesur insanları. Sandık ufukta gözüktü. Onların yalanlarının üzerine, İYİ Parti’nin, hakikat güneşi doğacak. Çünkü İYİ Parti, milletin sesiyle, rota çizenlerin milletin sevgisinden, güç alanların milletin iradesini, kutsal görenlerin partisidir. İYİ Parti, Cumhuriyet birikimidir.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin

YORUMLAR