Kuralsız Haber
HV
29 MART Cuma 08:10
Advert

Rafadan Tayfa Başkentli çocuklarla buluştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde TRT Çocuk, İSF Studios ve yerel yönetimlerin katkılarıyla gerçekleştirilen Rafadan Tayfa, Türkiye turnesi kapsamında Ankara’da sahne aldı.

MAGAZİN TV
Giriş Tarihi : 19-09-2022 12:33
Rafadan Tayfa Başkentli çocuklarla buluştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde TRT Çocuk, İSF Studios ve yerel yönetimlerin katkılarıyla gerçekleştirilen Rafadan Tayfa, Türkiye turnesi kapsamında Ankara’da sahne aldı.

Altındağ Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen Başkent Millet Bahçesi’ndeki etkinliğe, her yaş grubundan vatandaşlar katıldı.

Bilim meraklısı çocuklar; Rafadan Tayfa çizgi filminde yer alan Sevim, Hale, Akın, Mert, Kamil ve Hayri karakterlerin maskotlarıyla hem şarkı söyledi hem de öğrendi.

ISF Stüdyo’da üretiliyor

8 yıldır TRT Çocuk ekranlarında yayınlanan Rafadan Tayfa, İSF Studios’da üretiliyor. Rafadan Tayfa, Yade Yade gibi dizi filmlerin yanı sıra Rafadan Tayfa’nın sinema versiyonlarını yapan animasyon stüdyosu, özellikle Türk kültürüne uygun çizgi filmleriyle dikkat çekiyor.

“Üç kuşak arasındaki köprü”

Rafadan Tayfa’nın yapımcısı İsmail Fidan, Rafadan Tayfa’yı üç kuşak arasındaki köprü olarak gördüklerini ifade ederek “Burada, 80 yaşındaki dede ve nineleri ile 30’lu yaşlarında anne babaları ile ve 4 -10 yas grubu arkadaşlarımız Teknolojik Tayfa’da da anlatmaya çalıştığımız köklerden göklere olan sloganımızın en büyük göstergesi oldu.” dedi.

Türkiye’de bir teknolojik dönüşümün yaşandığını bunun somut göstergeleri olduğunu belirten Fidan, “Bizim arkadaşlarımız geleceğin teknoloji akıncıları olacak buna inanıyoruz.” diye konuştu.

TEKNOFEST’e de katıldılar

Rafadan Tayfa karakterlerinin canlandırıldığı Teknolojik Tayfa gösterisi, 26 Ağustos’ta Başkent Ankara’da başladı. 6 gün boyunca TEKNOFEST Karadeniz kapsamında Samsun’da çocuklarla buluşan Teknolojik Tayfa, bulunduğu şehirde her gün açık havada, binlerce çocuk ve ailesine ücretsiz gösteriler yaptı.

Sırada İstanbul var

Teknoloji Tayfa, Türkiye turnesi kapsamında, İstanbul’da 24 Eylül Cumartesi günü Esenler Dörtyol Meydanı ve 24 Eylül Pazar günü Ümraniye Millet Bahçesinde üç seans halinde izleyicisiyle buluşacak.

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin

YORUMLAR