Kuralsız Haber
HV
27 NİSAN Cumartesi 03:20

Özel gereksinimli çocuklar ve aileleri için ''mola'' zamanı

Ankara'da Anıttepe ve Sincan'da hizmete açılan Özel Gereksinimli Çocuklar Mola Evi, 3-6 yaş arasındaki özel gereksinimli çocukları misafir ediyor.

YEREL
Giriş Tarihi : 02-10-2022 11:02
Özel gereksinimli çocuklar ve aileleri için ''mola'' zamanı
  1. Mola evleri sayesinde özel gereksinimli çocuklar güvenli bir ortamda sosyalleşme imkanı bulurken, çocuklarını yalnız bırakamadığı için özel işlerine vakit ayırmayan aileleri de zaman kazanmış oluyor.

Ücretsiz mola evlerinden yararlanmak isteyen aileler, molaevleri.ankara.bel.tr adresi üzerinden veya (0312) 507 10 01 numaralı telefondan başvuru yapabiliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Engelliler ve Rehabilitasyon Şube Müdürü Mehmet Bağdat, merkezlerle ilgili şu bilgileri verdi:

''3-6 yaş özel gereksinimli çocuklarımızı kısmi zamanlı olarak merkezlerimizde konuk etmekteyiz. Merkezlerimiz özel çocuklara uygun şekilde donatılmıştır. Uzman personellerimiz çocuklarımıza hem eğlenceli hem de öğretici oyunlar oynatıyor. Çocuklarımız keyifli ve güvenli bir şekilde vakit geçiriyor. Üyelik sistemiyle çalışıyoruz. Şu ana kadar 61 üyeye ulaştık. Aileler güvenli şekilde merkezlerimize çocuklarını emanet edebilir.''

Çocuğunu ''Mola Evleri''ne getiren Şükran İpek, kızının özel eğitime gittiğini bellirterek, ''Konuşmayı hiç bilmiyordu. Haftada bir kez buraya getiriyorum. Çocuğumun gelişimine çok katkı sağlıyor. Oyun ve el becerisi kazanıyor.'' dedi.

Gönül Tetik ise ''Buraya yeni gelmeye başladım. Çocuğumun bezine kadar değiştiriyorlar. Bilmediğim konularda beni yönlendiriyorlar. Çocuğum burada keyifli zaman geçiriyor.'' ifadesini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin

YORUMLAR