Kuralsız Haber
HV
26 NİSAN Cuma 11:35

NASA Space Apps Challenge Hackathonu Ankara’da yapıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), Avrupa’nın uzay uygulamaları alanında düzenlediği NASA Space Apps Challenge Hackathonu etkinliğine ev sahipliği yaptı.

YEREL
Giriş Tarihi : 05-10-2022 11:28
NASA Space Apps Challenge Hackathonu Ankara’da yapıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), Avrupa’nın uzay uygulamaları alanında düzenlediği NASA Space Apps Challenge Hackathonu etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Kuzey Yıldızı TechBridge Teknoloji Merkezi’nde ABB Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın destekleriyle gerçekleştirilen 48 saatlik yarışı kazanan 3 takımın projeleri NASA tarafından incelenecek.

Yerel jürinin projeleri değerlendirmesinin ardından ilk üçe kalarak küresel finalde yarışma hakkı kazananlar; Takım Tulpare, Takım FL Active ve Takım TT- Sci oldu.

“Mansur Yavaş’ın vizyon ve hedefleri doğrultusunda çalışıyoruz”

ABB Bilgi İşlem Daire Başkanı Gökhan Özcan, uzay uygulamaları alanında Avrupa’nın en büyük yarışmasına ev sahipliği yaptıklarını ifade ederek,  “Başkanımız Mansur Yavaş’ın Ankara’yı teknolojinin başkenti yapma vizyon ve hedefleri doğrultusunda hız kesmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

Gençlerin ve çocukların uzay heyecanına ortak olmak istediklerini belirten Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Aile Yaşam Şube Müdürlüğü proje ekibinden Hülya Polat Yılmaz da “Gençlerin ve çocukların uzay heyecanına ortak olmak istedik. Elimizden geldiği kadarıyla çocukların bilime, sanata yönelmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diye konuştu.

Yarışmacılarından ABB’ye teşekkür

48 saat süren maratona katılan yarışmacılar ise düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

Özlem Zehra Tosun: “Geçen sene de katıldığım bir yarışmaydı ancak ilk kez bu yıl yüz yüze katılma fırsatım oldu. Çok heyecanlıyım. Bir Büyükşehir Belediyesinin böyle bir teknoloji merkezini açmış olması çok güzel, teşekkür ederim.”

Gülfem Bektaş: “Burayı daha önce okumuştum, çok güzel bir fikir bence. Yenilikçi olmak çok güzel… Yarışma için çok heyecanlıyım.”

Eylül Ersoy: “Atmosfer çok güzel, çok beğendim. Yüz yüze proje yapıyoruz ve çok verimli geçiyor. Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederiz.”

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin

YORUMLAR