Kuralsız Haber
HV
26 NİSAN Cuma 08:18

İzmirli dağcılar Efes-Mimas yolunu yürüyecek

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) İzmir İl Temsilciliği'nin düzenlediği İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği Efes Mimas Yolu yürüyüşüne İzmir'deki dağcılık kulüplerini bir araya getirecek.

Yerel Amatör
Giriş Tarihi : 05-10-2022 10:47
İzmirli dağcılar Efes-Mimas yolunu yürüyecek

İZMİR - 05.10.2022 - HİBYA - Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) İzmir İl Temsilciliği'nin düzenlediği İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği Efes Mimas Yolu yürüyüşüne İzmir'deki dağcılık kulüplerini bir araya getirecek.

Türkiye Dağcılık Federasyonu planlı programında olan ve TDF İzmir İl Temsilciliği'nin organize ettiği İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak olarak, 20-23 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleştirecek olan, Efes Mimas Yolu Yürüyüş faaliyeti için kayıtlar başladı. Faaliyet'e katılım sayısı 150 sporcuyla sınırlanırken her kulübe 5 sporcu kontenjanı verildi. Son başvuru tarihi 15.10.2022 olarak belirlenen etkinliğe sadece Lisanslı Sporcuların katılabileceği duyuruldu.

Kamplı olarak gerçekleşen yürüyüş Zeytinler, Kayakilise, Demircili Koyu, Azmak, Sığacık rotasında gerçekleşecek İzmir Büyükşehir Belediyesi Akşam Kamp Alanı'nda yemek verilmesi ve fazla kamp yükünün araçlar yardımı ile taşınması konusunda destek sağlayacak. Faaliyete katılmak isteyenlerin TDF İzmir İl Temsilciliği ile iletişime geçmesi yeterli olacak.

Toplam 709 km uzunluğunda 49 parkurdan oluşan yürüyüş yolu, antik Efes kentinde Artemis Tapınağı’nın önünden başlıyor; mitolojik adı Mimas olan Karaburun’da sona eriyor. Yarımada Projesi alanındaki altı antik İyon kentini ve diğer tarihi alanları birbirine bağlayan yürüyüş yolu zeytin ve bağ temalı rotaları meraklılarına sunuyor.


Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin

YORUMLAR