Kuralsız Haber
HV
24 NİSAN Çarşamba 10:12

Çin'den ABD'nin balonu düşürmesine tepki

Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Çin’e ait sivil insansız hava aracını vurarak düşürmesine tepki gösterdi.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 05-02-2023 12:28
Çin'den ABD'nin balonu düşürmesine tepki

Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, Çin’in yapılan araştırmanın ardından, ABD’yi hava aracının sivil amaçlı kullanıldığı, mücbir sebeplerden ötürü yanlışlıkla Amerikan hava sahasına girmesinin tamamen tesadüf eseri olduğu konusunda defalarca bilgilendirdiği hatırlatıldı.

Açıklamada, “Çin, ABD’den meselenin sakin, profesyonel ve itidalli şekilde ele alınmasını istedi. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü de balonun yerdeki insanlara askerî ve fiziki tehdit oluşturmayacağını belirtti. Buna rağmen, ABD güç kullanmakta ısrar ederek aşırı bir tepki verdi, uluslararası kural ve teamülleri açıkça ihlal etti. Çin, ilgili firmaların meşru haklarını ve çıkarlarını koruyacak. Çin, gereken tepkiyi verme hakkını saklı tutmaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tan Kefei de bugün yaptığı açıklamada, ABD’nin Çin’e ait insansız sivil hava aracını vurmasını ‘‘aşırı bir tepki’’ olarak niteledi.

Sözcü, “ABD’nin girişimini protesto ediyor, benzer durumlar karşısında gerekli tedbirleri alma hakkını saklı tutuyoruz.” dedi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin

YORUMLAR