https://www.kuralsizhaber.com/files/uploads/user/1dbb1c25df6942683e7b1317f0e13db6-896010865c7408818f8e.png
Savaş Yılmaz

Bu Şehirde Başarı Cezasız Kalmaz

16-08-2022 23:34

Bu Malatya hep mi böyleydi yoksa biz mi ruhsuz, vurdumduymaz, umursamaz ve merhametsiz bir döneme geldik...

 

Başka Şehirlere bakıyorum bizim yaptığımız işlerin onda birini yapmıyorlar,

Ama adamlar maçlara gelirken araç sıkıntısı yok (valilikten, belediyeden, milli eğitimden araç desteği alıyor) kalacak yer sıkıntısı yok (en kalite otelde kalıyor) yeme içme sıkıntısı yok (lokantada yiyor)

Evet, çok normal bir süreç abartılacak bir durum yok

 

Ama Malatya’dan biz yola çıkalım nasıl gittiğimizi ne çileler çektiğimizi yıllardır bir Allah biliyor birde derdi çeken bizler, kalacak yer konusunda on beş yıllık fotoğraf arşivimizi görseniz fazla söze hacet kalmaz, hep 3/1 mekânlarda sıkışarak ic içe üst üste kaldık. Yemeğimizi kendimiz yaparız günde iki öğün yemek bizim için lüks sayılırdı mecburiyetten.

 

Hiç bir zaman maçlardan bir gün önce gidip dinlenerek maça çıkamadık hep maç sabahı orda olduk ve güzel bir otelde kalamadık, günde üç öğün lokantada yemek yiyemedik ve araç sıkıntımız hep oldu biz bu sıkıntılarla boğuştuk maçlarımıza konsantre olamadık hiç.

Maç motivasyonu diye bir kaygımız olamadı maalesef ama hep başarılı olduk elhamdülillah.

 

Bu başarılarımız ile Malatyalı yüzlerce gencin hayatına altın dokunuşlar yaptık. Bu dokunuşlar ile onlarca öğretmen onlarca polis onlarcası subay oldu yüzlerce gencimiz üniversitelere girdiler geleceklerine adım adım gidiyorlar,

 

Bizler Memleketimizin geleceği ve en büyük sorunu olan bu gençlere yıllardır hizmet ediyor ve çalışmalar yapıyoruz kendi gayret ve çabalarımız ile yaptıklarımız da ortada iken; bugün olmuş şu memlekette halen Şampiyon olan sporcularımızı zoraki randevular alarak Boy boy resimler çekip başarımıza ortak etmeye çalışıyoruz. Evet diyoruz biz birlikte sıkıntıları çektik birlikte başardık.

Ama öyle değil onlarda biliyor bizde biliyoruz.

 

Son yirmi gün içinde Malatya'ya iki Türkiye Şampiyonluğu getirdik bu başarıyı Yeşiltepe de ikamet eden 12 ve 14 yaş altı çocuklar ile başardık.

Bu ekibin içinde 14 yaşında iki öğrencim kız kaçırdı evlendi, 10 a yakın öğrencim çeşitli suçlardan cezaevine düştü, bir kaç öğrencimin babası abisi cinayete kurban gitti, birçok öğrencimin babası cezaevinde, birçoğu denetimli serbestlik ile dışarıda ve çoğunluğu çelişmiyor, işte başarıyı bu çocuklarla yakalamışız,

Bundan büyük başarı var mı bu çocukların %70 okula devam etmeyen ama kurul kararı ile okul geçen çocuklar ama biz bu çocuklar ile kurduğumuz iletişim, disiplin ve devamlılık sonrasında olağanüstü bir başarı elde ettik.

 

Şimdi bu çocukları yaptıkları başarıdan dolayı onore etmek, kıymetli değerli olduklarını hissettirmek, istedikleri zaman her şeyi başarabileceklerine inandırıp hayata farklı bakmalarını sağlamalıyız, çünkü onlar başardılar gerçekten bunu görmelerini sadece fotoğraf çekerek yapamayız.

 

Bugün ziyaret ettiğimiz Malatya'mızın gönlü gözü tok babacan, samimi sevgi dolu yaptığı işi Allah’ın Rızasını gözeterek yapan Tahsin Yilmaz'ın Şampiyon olan çocuklar ile muhabbet etmesi ve sonrasında onlara yemek ikram etmesinin çocuklar üzerindeki mutluluk ve sevincini size tarif edemem. Hepsinin bir ağızdan samimi bir şekilde Allah razı olsun demesinin para ile alınacak bir şey olmadığını samimi insanlar anlayabilir sadece…

 

Aslında yapılan iş sıradan bir ikram ama bu şehirde dediğim gibi sanki iyi insanlar başını kuma gömmüşler gibi bu çocuklara hiçbir bir şey sınanıyoruz Şampiyonluk sürecimiz de çocuklara Şampiyon olursak sizlere bisiklet aldırmak için görüşmeler yapacağım demiştim. Vallahi bisiklet bir kenara randevu almak için yirmi gündür bekliyoruz mümkün mü bir talepte bulunmak.

 

Sizlere soruyorum şu şehirde beş tane iş insanımız çıkıp beşer bisiklet alıp bu çocukların mutluluklarına ortak olamazlar mı elbette ki olacak bende biliyorum, bu memlekette merhametli vicdanlı yaptığımız hizmetlerde yanımızda olup onlarda kendi çaplarında destek verecekler. Çünkü Allah iyilerle iyileri bir nokta da buluşturuyor. “Niyet Hayır Akıbet Hayır” düsturu ile yolumuza ve gençliğe hizmete devam...

Neler Söylendi?

DİĞER YAZILARI