Milletvekili Çeviköz: ″Bu referandum sürecini ve sonuçlarını tanımıyoruz″

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Ünal Çeviköz Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'nın Rus kontrolü altındaki topraklarını tek taraflı olarak tanıma kararına ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.

SİYASET - 30-09-2022 17:10

Milletvekili Çeviköz: ″Bu referandum sürecini ve sonuçlarını tanımıyoruz″

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Ünal Çeviköz Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'nın Rus kontrolü altındaki topraklarını tek taraflı olarak tanıma kararına ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.

CHP'li Çeviköz'ün yaptığı açıklama şu şekilde:

"Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya ait topraklar üzerinde gerçekleştirdiği tek taraflı referandum süreci endişeyle takip edilmiştir. Bu referandum sürecini ve sonuçlarını tanımıyoruz.  Uluslararası hukukun ihlal  edilmesi ve yasa dışı ilhak yolunun  bir yöntem ve alışkanlık haline getirilmesi asla kabul edilemez.

24 Şubat’tan bugüne değin devam eden Rusya’nın askeri saldırganlığının  daha fazla yayılmadan bir an önce barışçıl şekilde sonlandırılması yönünde uluslararası toplum tarafından atılan adımları destekliyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Kırım’ın ilhakını tanımadığımız gibi bugün Donetsk, Luhanks, Zaporijye ve Herson’un ilhakı kararını da tanımadığımızın altını kuvvetle çizmek isteriz. Bu vesileyle, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü, bağımsızlığını ve egemenliğini koşulsuz olarak desteklediğimizi bir kez daha vurguluyoruz."

Hibya Haber Ajansı

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
CHP'nin Yurt Dışında Örgütlenme Hareketi

CHP'nin Yurt Dışında Örgütlenme Hareketi

20-04-2024 - SİYASET

CHP'li Vekil TBMM'ye '23 Nisan Marşı'nın Engellenmesini Taşıdı

CHP'li Vekil TBMM'ye '23 Nisan Marşı'nın Engellenmesini Taşıdı

19-04-2024 - SİYASET