Kuralsız Haber
HV
29 MART Cuma 11:51
Advert

AZ LAF ÇOK İŞ

Mustafa Erkenekli
Mustafa Erkenekli
Giriş Tarihi : 16-08-2022 16:02

Oğlumu ziyaret için ilk defa gittim Kırşehir'e. İlk defa gittiğim bu şehirde oğlum dışında gıyaben tanıdığım iki kişi vardı ve onları aradım. İkisi de (birisi iş icabı, diğeri sağlık sebebiyle) şehir dışındaydı. Tek başıma Cacabey Meydanında bir resim çekip üzerine de Kırşehir'de yalnız olduğumu yazarak sosyal medyada paylaştım. Az sonra Denizli'de yaşayan emekli öğretmen ve şair olan Mustafa Kütükçü Hocam; "İbrahim Düğer'i ara, eğer önemli bir işi yoksa mutlaka gelir. Eminim ki sohbetinden de zevk alırsın" şeklinde bir yorum yazdı. Kendisini telefonla arayıp İbrahim Düğer'i tanımadığımı ve telefon numarasını da bilmediğimi söyledim. Mustafa Hocam, tanıyıp tanımamamın önemli olmadığını telefon numarasını yollayacağını söyledi. Az sonra mesajla yolladığı numarayı arayıp kısaca kendimi tanıttım. İbrahim Düğer, önce bulunduğum yeri sordu, ardından da misafiri olduğunu, onları eve bırakıp yanıma geleceğini söyledi.

 

Çok uzun sayılmayacak zaman sonra bulunduğum yerde telefonum çaldı. Telefonu açarken 65-70 arası yaşlarda görünen ve "Buradaymışsın" diyen biri ile göz göze geldik. Kısa bir tanışmanın ardından sohbete başladık. Sohbet sırasında İbrahim Ağabeyin, İç Anadolu Bölgesindeki birçok kültürel etkinlikte lokomotif görevi üstlendiğini, başta Kırşehir Uluslararası Aşıkpaşa Şiir Şöleni, Kırşehir Uluslararası Ahi Babayı Anma Sevgi ve Kardeşlik Günü Programı, Aksaray Uluslararası Ihlara Vadisi Yunus Emre Şiir Şöleni, Konya Ereğli Uluslararası Necip Fazıl'ı Anma Programı, Konya Ereğli Uluslararası Bekdik Şöleni, Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir'i Anma Programı, Sarıyahşi 15 Temmuz Programı, Sarıyahşi Çanakkale Anma Programı ve Ankara-Mamak'ta düzenlenen Kırşehir'den Ankara'ya Gönül Köprüsü Uluslararası Şiir Şöleni Programı olmak üzere düzenlenen etkinliklerde yıllardır organizasyon komitelerinde yer aldığını, başta şiir ve türkü olmak üzere bizi biz yapan, bu kutsal toprakların değerlerine hayatını adadığını anladım. Çünkü daha sonra 67 yaşında olduğunu öğrendiğim bu güzel insan, etkinlikleri anlatırken bu faaliyetlerden ne kadar mutlu olduğunu gözlerindeki coşkuyla anlatıyordu. 

 

Hatta 14 Haziran günü Umut Medya ve Aşık Paşa Gazetesi bürosunda Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Turpçu ve "Küçük Neşet" diye tanıştırdığı Kırşehirli Yaşar Apaydın ile beraber Âşık Sait'e ait olduğu halde TRT Repertuarında Erzincan Türküsü olarak kaydedilen türkü hakkında Anadolu RTV YouTube kanalında yayınlanmak üzere çekim yaptılar. Ne mutlu bana ki bu çekimi izleme şansına da eriştim. 

 

İki gün boyunca günün belirli saatlerinde buluştuk. Bu iki günde Kırşehir Kent Konseyine de uğradık. Belki bina olarak Malatya Kent Konseyi kadar gösterişli bir yer değildi ama o binada planlanıp yapılan etkinlikleri düşününce "Zarfa değil, mazrufa bak" sözünün haklılığını bir kez daha anladım.

 

İbrahim ağabey, düzenleyecekleri ilk etkinlikte beni de aralarında görmekten memnun olacaklarını belirtirken, samimiyetinden şüphe etmedim. Çünkü karşımdaki insan, diliyle değil yüreğiyle konuşuyordu. 

 

İbrahim Ağabey, birlikte geçirdiğimiz süre boyunca o kadar güzel organizasyonlardan ve düzenlenen etkinliklerden bahsetti ki Orta Anadolu'da çok da büyük sayılmayacak bu şehirde ve çevre il-ilçelerde olanları düşünürken bir yandan da adı "Büyükşehir" olan ama dinlediğim etkinliklerin binde biri bile yapılmayan yaşadığım şehri, yani Malatya'yı düşündüm. İki günlük bu beraberlik sonrası yalnızca Mustafa Erkenekli ile İbrahim Düğer arasında tuğlası şiirden oluşan bir gönül köprüsü değil, Malatya-Kırşehir arasında bir gönül köprüsü kurulduğunu söylemek isterdim ama şu anki haliyle kültürel faaliyet açısından iki şehir arasındaki rakım farkını düşününce böyle bir köprü kurulmasının imkânsızlığını üzülerek gördüm. 

 

Umarım ve dilerim ki tıpkı Kırşehir, Aksaray, Niğde, Ereğli ve Sarıyahşi veya komşusu Elazığ gibi Malatya da kültürel faaliyetleriyle ülkede adından söz ettiren bir şehir haline dönüşür. 

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI Bir Çınarın Ardından