Esenyurt Kardeş Kültürler Festivali’nin tanıtım lansmanı yapıldı

Esenyurt Belediyesi’nin il dernekleriyle birlikte 8-17 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceği Kardeş Kültürler Festivali’nin tanıtım lansmanı yapıldı.

YEREL - 06-10-2022 14:24

Esenyurt Kardeş Kültürler Festivali’nin tanıtım lansmanı yapıldı
  • Esenyurt Belediyesi’nin il dernekleriyle birlikte 8-17 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceği Kardeş Kültürler Festivali’nin tanıtım lansmanı yapıldı.

Esenyurt Nikah Sarayı’nda yapılan lansmana; Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt İl Dernekleri Başkanı Orhan Onur, Esenyurt Belediyesi CHP meclis üyeleri, başkan yardımcıları, siyasi partilerin ilçe başkanları, muhtarlar, STK ve dernek temsilcilerinin katıldı.

Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda 10 gün boyunca devam edecek olan festivalin içeriğiyle ilgili sunumların yapıldığı lansmanda konuşan Başkan Bozkurt, “Herkesin kendini özgürce ifade edebileceği bir festival göreceğiz. İçerik olarak en nitelikli festivallerden bir tanesi olacak. Güzel bir başlangıç yaptık. Şimdi bunu doldurmak bizlerin sorumluluğunda.” diye konuştu.

Başkan Bozkurt, festivalin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Sizden ricam, bu festival sürecinde birlik beraberlikten rahatsız olup sorun çıkarmak isteyenler olabilir ya da biri sorumsuz davranabilir, lütfen onlara sahip çıkın. Buna sahip çıkmak ülkenin geleceğine, birlik ve beraberliğimize sahip çıkmaktır.” ifadelerini kullandı.

Festivalde Uganda Güzellik Yarışması yapılacağını belirten Başkan Bozkurt,“Pandemi sürecinde Esenyurt’un aleyhine o kadar çok şey söylenmeye çalışıldı ki Uganda Güzellik Yarışması da kötü bir şeymiş gibi anlatıldı. Bizim hedefimiz, onları evlerine huzurla, mutlulukla göndermektir. Burada kalanların da kendilerini ifade etmelerine olanak sağlamalıyız.” dedi.

Geleneksel el sanatları stantları, kıyafet kültürü, yemek kültürü, yörelerin zanaatlarının gösterileceği zanaat sokağı, halk oyunları, gelenek ve görenekleri tanıtan programlar, gösteriler ve spor müsabakaları, sohbet programları, yöreleri tanıtan kısa film ve belgesel gösterilerin yer alacağı festival 8 Ekim’de Yeni Belediye Meydanı’ndan yapılacak kortej yürüyüşüyle başlayacağı belirtildi.

 

Hibya Haber Ajansı

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Soyer: “Yaptığımız her şey en çok gençler için

Soyer: “Yaptığımız her şey en çok gençler için"

27-03-2024 - YEREL

Nilüfer Belediyesi üretici esnafa pazar önlüğü dağıttı 


Nilüfer Belediyesi üretici esnafa pazar önlüğü dağıttı 


27-03-2024 - YEREL