Kuralsız Haber
HV
19 NİSAN Cuma 21:31

Uzman Diyetisyen Taylan Kümeli, Kalp Sağlığı Haftası'nda ton balığının olumlu etkisine dikkat çekiyor

Kalp sağlığı hakkında farkındalık yaratmanın hedeflendiği, 10-16 Nisan tarihlerinde düzenlenen Kalp Sağlığı Haftası boyunca uzmanlar, beslenmenin ve kalp dostu besinler tüketmenin önemine dikkat çekiyor.

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 11-04-2023 17:47
Uzman Diyetisyen Taylan Kümeli, Kalp Sağlığı Haftası'nda ton balığının olumlu etkisine dikkat çekiyor

Kalp sağlığı hakkında farkındalık yaratmanın hedeflendiği, 10-16 Nisan tarihlerinde düzenlenen Kalp Sağlığı Haftası boyunca uzmanlar, beslenmenin ve kalp dostu besinler tüketmenin önemine dikkat çekiyor. Yüksek Omega-3, selenyum ve protein kaynağı olan ton balığına sofralarda daha fazla yer açmayı öneren Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli, balık tüketmenin kalbi korumaya yardımcı olduğunu ve bağışıklığı desteklediğini vurguluyor.

Her yıl nisan ayının ikinci haftası, ülkemizde kalp hastalıklarının önlenmesi ve topluma sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırılması amacıyla Kalp Sağlığı Haftası olarak kutlanıyor. Dengeli beslenme ile fiziksel aktiviteden zengin bir yaşam tarzı, insan hayatı boyunca vücudun iş yükü en fazla organı olan kalbi korumaya yardımcı oluyor. Kalbi korumada bir kalkan görevi gören Omega-3 yağ ise sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezi olan balıkta yüksek oranda bulunuyor. Omega 3 açısından çok zengin bir balık türü olan ton balığı, düşük kalorisi ve insan sağlığı için en yararlı doğal protein kaynaklarından biri olarak öne çıkıyor. Potasyum, magnezyum, çinko, selenyum, fosfor, demir gibi mineraller ve vitaminler içeren ton balığı; bu özellikleri sayesinde bağışıklığı destekliyor ve birçok hastalığa karşı koruyucu etki sağlıyor.

“Yüksek Omega-3, selenyum ve protein kaynağı ton balığına sofralarda daha fazla yer açın”

Uzman Diyetisyen Taylan Kümeli, kalp sağlığınıza dikkat ediyorsanız size ilk sorulan ne kadar sıklıkla balık tükettiğiniz olacaktır. Balık sadece bir protein kaynağı olmakla kalmıyor, içerdiği Omega-3 sayesinde kalp ve damar sistemi için yararlı etkilerde bulunuyor. Eskimolar ile yapılan araştırmalar; vücut için faydalı yağları sıklıkla tüketen kişilerde kalp krizi oranının çok düşük olduğunu gösteriyor.

Öte yandan Omega-3 açısından zengin yağlı balıklardan bir tanesi olan ton balığı; kandaki yağ seviyesini düşürüyor, damar sertliğinden koruyarak, damar içinde pıhtı oluşumu riskini azaltıyor ve tansiyonumuzun dengelenmesine kadar birçok sağlık sorununun önlenmesine destekliyor. Kalp sağlığınızı korumak istiyorsanız yüksek oranda Omega-3‘ün yanı sıra sadece okyanusların tertemiz sularında yetişen ve doğal avcılık ile yakalanan balıklarda bulunan selenyum mineralini içeren ve protein kaynağı olan ton balığını hayatınızın en önemli yerinde tutarak haftada en az iki kez tüketin.”

Ton balığı 100 gramlık bir kutuda tüketildiğinde günlük protein ihtiyacının %47’sini karşılıyor. Özellikle zeytinyağlı ton balığını haftada en az iki kez tüketmek, vücudun Omega 3 ihtiyacını karşılıyor.

Dardanel’in tarifleriyle ton balığı sofralarda daha fazla yer alıyor

Türkiye’yi ton balığı ile tanıştıran ilk marka olan Dardanel, Kalp Sağlığı Haftası içerisinde 16 Nisan’da doğum gününü de kutluyor. 39 yılı geride bırakan marka, kurulduğu günden bu yana tüketicileri Atlantik ve Hint okyanuslarının tertemiz sularında yetişen balıklardan seçtiği, güvenilir ve kolay açılabilir kutudaki ürünleriyle buluşturuyor. Dardanel, ton balığının etkilerinden en iyi şekilde yararlanmak için ürün seçiminde dikkatli olmak gerektiğini iletiyor ve tüketicilere doğal, katkısız ve koruyucusuz ton balıklarını tercih etmelerini öneriyor. Dardanel aynı zamanda ton balığının farklı kullanımlarla daha fazla çeşitlendirilerek sofralarda daha çok yer alması için de birbirinden lezzetli tariflerini Türkiye'nin Balık Uzmanı | Dardanel web sitesinde sunuyor.

Her tercihe uygun alternatifler

Dardanel tüketicilerini cam kavanozda Dardanel Gurme Ton Fileto ya da pratik kullanıma uygun poşet ton balığı gibi farklı kullanım alışkanlıklarına uygun seçeneklerle de buluşturuyor. Gün içinde yemek yapacak vakti olmayanlar ya da hızlı ve pratik bir lezzet arayanlar için besleyici tonlu “Aç Ye” lezzetleri ise kolay açılabilir kapağı ve dahili çatalı ile evde, ofiste, sporda, seyahatte kısacası her yerde pratik bir şekilde tüketilebilen bir alternatif oluyor. Dardanel’in kullanım kolaylığı sağlayan kolay açılan kapağı aynı zamanda ülkemizde konserve kategorisinin bir ilki olma özelliği taşıyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

AdminAdmin

YORUMLAR