Kuralsız Haber
HV
24 NİSAN Çarşamba 12:22

Türkiye Tasarım Vakfı'ndan Arkki Yarıyıl Tatili Atölyeleri

Yarıyıl tatili başlıyor. Türkiye Tasarım Vakfı ile Finlandiya temelli yaratıcı eğitim okulu "Arkki” iş birliğiyle atölyeler, tatil boyunca Kuzguncuk İskelesi, Sakıp Sabancı Müzesi, Gymy Köşk Kanlıca, santralistanbul Enerji Müzesi ve Art&Kids Fest ile Fişekhane’de çocuklarla buluşuyor.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 23-01-2023 11:10
Türkiye Tasarım Vakfı'ndan Arkki Yarıyıl Tatili Atölyeleri

Yarıyıl tatili başlıyor. Türkiye Tasarım Vakfı ile Finlandiya temelli yaratıcı eğitim okulu "Arkki” iş birliğiyle atölyeler, tatil boyunca Kuzguncuk İskelesi, Sakıp Sabancı Müzesi, Gymy Köşk Kanlıca, santralistanbul Enerji Müzesi ve Art&Kids Fest ile Fişekhane’de çocuklarla buluşuyor.

Türkiye Tasarım Vakfı, Finlandiya’da çocukların tasarım odaklı düşünme becerilerini geliştiren eğitimler kurgulayan Arkki ile iş birliği kapsamında çocuklara erken yaşta tasarım farkındalığı kazandırmayı amaçlıyor. Türkiye’de 1000’den fazla çocukla bir araya gelen Arkki atölyeleri, yarıyıl tatili boyunca Kuzguncuk İskelesi, Sakıp Sabancı Müzesi, Gymy Köşk Kanlıca, santralistanbul Enerji Müzesi ve Art&Kids Fest ile Fişekhane’de çocuklarla bir araya geliyor.

4-17 yaş aralığındaki çocuklar katılabiliyor

Atölyeler, 5 farklı mekânda özel programlar eşliğinde 24 Ocak-5 Şubat tarihlerinde 4-17 yaş aralığındaki çocuklar için hazırlanıyor. Eğitimlerle çocukların ve gençlerin, mimarlık ve tasarım yoluyla inovatif becerilerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri hedefleniyor. Atölyelerle çocuklara kullandıkları ürünleri, yaşadıkları mekanları ve yapılı çevreyi tasarım bakış açısıyla farklı perspektiflerden algılama, deneyimleme ve çeşitli temsil yöntemleriyle ifade etme pratiği kazandırılıyor. 

Benim Kulem ile yapı iskeletini öğrenen çocuklar, Geleceğin Şehirleri atölyeleriyle ise gelecekteki yaşama dair sürdürülebilir ve kapsayıcı fikirlerini üç boyutlu inşa ediyorlar. Minik Dostlarımdan Evler’de kesit model kavramıyla tanışan çocuklar, Kardan Kale’de geleneksel iglo yapımını öğreniyor. 

Atölyeler hakkında daha fazla bilgi almak ve gelecek atölyelerden haberdar olmak için arkki adresini ve Arkki Türkiye sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirsiniz. 

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

AdminAdmin

YORUMLAR