Kuralsız Haber
HV
20 NİSAN Cumartesi 14:23

Türk-İş Başkanı Atalay: ″Asgari ücret, bu ülkede geçim ücreti oldu″

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışma takviminin belirleneceği toplantı sonrasında açıklama yaptı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-12-2022 16:03
Türk-İş Başkanı Atalay: ″Asgari ücret, bu ülkede geçim ücreti oldu″

Ergün’ün açıklamasından bazı satır başları şöyle:

“Raflarda fiyatlar artmaya devam ediyor. Rakam konuşmamak ile ilgili sıkıntım buydu. Geçen sene bu vakitlerde peynir 35 liraydı. Şu anda ortalama peynir fiyatı 140-150 lira. Rakam konuşulduğu zaman diğer rakamlar da artmaya devam ediyor. İşini düzgün yapan esnaf, marketler var ama maalesef işini düzgün yapmayanlar da var. Bunu en iyi emekli, işsiz, işçi biliyor. Bir an evvel bu rakam açıklandığı zaman İnşallah toplumu tebessüm ettirecek, tarafları memnun edecek bir rakam çıkarsa arzumuz üçümüz beraber imza atalım. Arzu etmediğimiz bir rakam olursa o masada olmayacağımızı her zaman ifade ediyorum.

Asgari ücret kadar asgari ücret üzerinde çalışanlar var. Asgari ücret, öyle bir noktaya geldi ki maalesef  bu ülkede geçim ücreti oldu. 10-20 yıldır teknik elemanlar, uzmanlar var. Onların bir konumu var. Taşeronun sıkıntısı var. Vergi ile ilgili sıkıntımız var. İşyerleriyle ilgili şu an promosyonla ilgili özel sektörün bir bölümü veriyor bir bölümü vermiyor bununla ilgili sıkıntımız var. Bunların tamamının ocak ayının ortası veya sonuna çözülmesi gerekiyor. İşçiler tabanda bunu bekliyor.

Biz evvelden aralık ayının sonunda giriyorduk yüzde 27’ye şimdi mayısın sonunda haziranın başında yüzde 27’ye giriyoruz. Bununla ilgili bir düzenlemeye gidilmesi gerekiyor. Asgari ücretle mesele bitmiyor. Asgari ücretle çalışan, önünde çalışanlar, teknik elemanların durumu ne olacak? Asgari ücret arttı diye işçi çıkaranlar geçmişte oluyor. Hükümetin bunun önüne geçmesi lazım.”

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin

YORUMLAR