Kuralsız Haber
HV
19 NİSAN Cuma 23:59

Şanlıurfa’da 16, Adıyaman’da 2 kişi selde hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şanlıurfa'da açıklamalarda bulundu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-03-2023 15:53
Şanlıurfa’da 16, Adıyaman’da 2 kişi selde hayatını kaybetti

Bakan Soylu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Gerek ev şebekeleri gerek eve gelen şebekeler çalışamaz hala gelecek. Bunun üzerine biz dün suyu tüm arkadaşlarımızla beraber kapatma kararı aldık. Sadece sel alan yerler değil Şanlıurfa’nın tümüyle ilgili bir değerlendirmeydi.

Atatürk Barajında 4 milyon metreye küp suyun geldiği havuz olan bir bölümde neredeyse tamamı çamur. Bir kapaklar kapatıldı iki sabaha kadar 4 milyon metreküp su boşaltıldı.

Burada öncelikle arıtılmaya da başlandı. Arıtma olmazsa buranın kendi adına ortaya koyduğu teknoloji ile şehre şu akıtabilmek mümkün değil. Sabah saat 5e kadar arıtma devam edecek. Suyu sabah 05:00 itibariyle sisteme vereceğiz alçak yerlere 07:00-07:30 gibi ulaşır. Yüksek kotlara ise birkaç saat sonra ulaşacaktır.

100 tırın üzerinde içme suyu ve kullanma suyu tankeri geldi kimisi geldi dağıtılıyor kimisi de dağıtılmaya devam edecek.

Tabii bir üzüntümüz var. Bir provokatif yaklaşımla bir dezenformasyonla maalesef kendilerini gazeteci olarak nitelendirilenler suya kanalizasyon karıştığını ve suyun bunun için kapatıldığını ve böyle bir problem olduğunu söylüyorlar. Ben bu insanların Allahtan koktuğuna insanlardan utandığına hiçbir şekilde inanmıyorum. İnsanların zor zamanında insanları istismar etmek ancak Allah korkusu olmayan insanların yapacağı iştir.

İlk gelen suyu sadece ve sadece kullanma suyu olarak değerlendirsinler. Biz içme suyu takviyelerini yapacağız.

Şanlıurfa’da ölüm sayımız 12 idi sonra hem kavşakta 2 vatandaşımızı kaybettik. Ardından bir de Piazza Alışveriş Merkezi'nde arama kurtarmacılarımız 3 vatandaşa cansız bir şekilde ulaştılar. Allah rahmet eylesin. Bugün de hastanede yoğun bakımda olan bir vatandaşımız hayatını kaybetti. 16 Şanlıurfa’da, 2’de Adıyaman’da toplamda 18 vatandaşımız hayatını kaybetti.

Şanlıurfa Bozova yolunda bir arama kurtarma çalışması devam ediyor, Tut’da da 2 arama kurtarma çalışması ilgili ırmaklarda derelerde devam etmektedir.

Burada temizleme çalışmaları yaklaşık 10 bine yakın personelimizle yaklaşık 3 bine yakın aracımızla devam etmektedir. Burada hasar gören evlere yönelik ödemeler hem AFAD hem de kaymakamlığımız tarafından başlamıştır. İlk ödemeler başladı hasar tespit tamamlanınca da diğer ödemeler sağlanacaktır. Esnaf ve araçlarla ilgili hasar tespitler de devam etmektedir"
Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin

YORUMLAR