Kuralsız Haber
HV
28 MART Perşembe 19:12
Advert

Pakistan'lı yardımseverlerden Bayram hediyesi Konteyner

Pakistan’lı hayırseverlerin desteklediği yardım kuruluşundan anlamlı Bayram hediyesi. Hatay’da Bursa Büyükşehir Belediyesi Konteyner kentinin 1. kısmına Pakistan’lı bağışçıların sağladığı konteynerler yerleştirerek depremzedelerin kullanımına sunuldu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-04-2023 15:50
Pakistan'lı yardımseverlerden Bayram hediyesi Konteyner

HATAY-  Pakistan’lı hayırseverlerin desteklediği yardım kuruluşundan anlamlı Bayram hediyesi.  Hatay’da Bursa Büyükşehir Belediyesi Konteyner kentinin 1. kısmına Pakistan’lı bağışçıların sağladığı  konteynerler  yerleştirerek depremzedelerin kullanımına sunuldu.

Dünyanın dört bir yanında bulunan Pakistan’lıların desteklediği Pakistan ve İngiltere’de faliyetlerini sürdüren Muslum Hand’s (Müslüman Eller) Derneği ,Türkiye ofisi kanalı ile depremin ilk günlerinden bu güne alanda Pakistan’lı ve Türk gönüllü  ile yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Halen Türkiye’de eğitim gören Pakistan’lı öğrenciler ve İngiltere ,Belçika Fransa gibi Avrupa ülkelerinde yaşayan Pakistan’lıların oluşturduğu gönüllü ekibi Antakya’da depremzedelere  gıda yardımı,sıcak yemek dağıtımı çadır ve temel ihtiyaç malzemeleri desteği vermeye devam ediyor. Son olarak kuruluş tarafından bağışlanan konteynerlar Bursa Büyükşehir Belediyesi Kampının 1. Kısmında depremzedelerin hizmetine sunuldu.

‘’İhtiyaçlar sağlanana kadar Türk Kardeşlerimizin Yanındayız’’

Müslüman Eller Derneği Türkiye direktörü Muhammed Muslım Ali, 10 ili etkileyen asrın felaketinin ilk günlerinden bu güne alanda Türk kardeşlerinin yanlarında oluduklarını belirterek ‘’İhtiyaçlar çok büyük bu son zamanlardaki en geniş kapsamı etkileyen en büyük yıkımın  yaşandığ bir deprem felaketi. Pakistan’dan Avrupa ya da başka coğrafyalarda yaşayan Pakistan’lı destekçileirmiz buraya gelerek bizzat yardım çalışmalarına katılıyor. Bu güne kadar 300 binden fazla depremzedeye ulaşarak ihtiyaçlarını karşılamak için destek olduk’’ dedi.

Belçika’dan gelen Mutfak Otobüsü ile 300 bin kişiye ulaştılar

Antakya merkezde Narlıca 1 Çadır kampı ile Samandağda bulunan 1 çadırkent olmak üzere  2 aydır sıcak yemek dağıtımı yaptıklarını ifade eden Muhammed Muslım Ali  ’’ Hatay Samandağ’a depremin hemen ardından Pakistan’lı gönüllülerin 4 gün yolculuk ardından Belçika’dan ulaştırdığı Mutfak otobüsle sıcak yemek dağıtımı başladı. Ardından Türkiye’de okuyan yada mezun olmuş Pakistan’lılar da aramıza katıldı ve yılların dostluk ve kardeşliğini pekiştiren yeni bir köprü oluştu’’şeklinde konuştu. Gönüllülerin katkısı ile çadır mutfaklar da kurduklarını anlatan Alı, ’’ Türkiye Pakistan kardeşliği tarihi bir geçmişe sahip Türkiye’nin Pakistan’da yaşanan deprem ve sel felaketlerinde  gerçekleştirdiği yardım ve desteği unutamayız. Biz de şimdi depremden etkilenen bölgelere özellikle en büyük yıkımın yaşandığı Hatay’a elimizden gelen desteği sağlıyoruz’’ diyerek iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin önemine vurgu yaptı.

Pakistan felaketin ilk günlerinden itibaren Tükiye’ye arama kurtarma ekipleri, binlerce çadır ve  battaniye ile ihiyaç malzemeleri göndererek depremzedelere destek oldu. Pakistan başbakanı Şahbaz Şerif’te Şubat ayı sonunda Türkiye’ye depremden sonra ziyarette bulunarak deprem bölgesini inceleyen ilk Ülke lideri olmuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

AdminAdmin

YORUMLAR