Kuralsız Haber
HV
28 MART Perşembe 12:13
Advert

Hackerlerin odak noktası: Oyun endüstrisi

WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, oyun endüstrisinde siber güvenlik önlemlerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguluyor.

Mobil Ağlar - Dijital Oyunlar
Giriş Tarihi : 05-10-2022 10:47
Hackerlerin odak noktası: Oyun endüstrisi

WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, oyun endüstrisinde siber güvenlik önlemlerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguluyor.

Oyun endüstrisine yönelik siber saldırıları devam ediyor. GTA 6 oyununun yaratıcısı Rockstar Games’in de hackerlerin saldırısına uğradığı belirtiliyor. Rockstar Games’in ağ sunucularına sızan hackerler, benzer şekilde farklı siber saldırılarda web uygulamalarında oyuncu hesaplarını ele geçirerek hesapların ve kişisel verilerin satılmasına neden oluyor. Kredi kartı verileri de dahil olmak üzere yaşanan veri kayıpları dikkat çekiyor. GTA 6’ya yönelik gerçekleştirilen saldırı, sektörde siber güvenlik bilincinin önemini tekrar hatırlatıyor.

Konuyla ilgili “Yakın zamanda yetkisiz birinin yeni GTA oyununun erken geliştirme görüntüleri dahil, gizli bilgilere yasadışı bir şekilde eriştiği ve sistemlerimizden gizli bilgileri indirdiği bir ağ saldırısına maruz kaldık.” açıklamalarında bulunan GTA 6’nın geliştirici firması Rockstar Games’in iç sunucularına sızarak gerçekleştirilen siber saldırı, güvenlik açığının yıkıcı etkilerini ortaya koyuyor.

WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, oyun endüstrisi için yıkıcı etkileri tekrar gündeme getiren bu olaya dikkat çekerek,  uzun zaman ve emek harcanan oyunlara yönelik siber saldırıların meydana getirdiği kötü sonuçlardan uygulanabilir siber güvenlik önlemleri sayesinde kaçınarak hem zamanın hem de emeğin korunabileceğini ifade ediyor.

Siber saldırılardan korunma ile ilgili bilgi veren Evmez,  “GTA 6 sızıntısı, bize ağ saldırılarından kaynaklanan saldırıların, tüm sektörler için kritik olduğunu ve her sektörden kuruluşun kapsamlı bir ağ güvenliği mimarisine sahip olması gerektiğini gösteriyor.” açıklamasında bulundu.

“Siber güvenlik refleksi oyun endüstrisinde geliştirilmeli”

Evmez, web uygulamalarının risk altında olmaması için zafiyet taramasının göz ardı edilmemesi ve güvenlik testlerinin düzenli uygulanması gerektiğini belirterek, şüpheli hareketlerin ve siber güvenlik için oluşturulan kuralların denetlenmesinin önemini vurguluyor.

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin

YORUMLAR