Kuralsız Haber
HV
18 NİSAN Perşembe 17:42

'Bisiklet Dostu Şehir' unvanı Sakarya’da

SAKARYA-29.01.2023-HİBYA- Sakarya Büyükşehir Belediyesi, inşa ettiği bisiklet yolları, düzenlediği uluslararası organizasyonlar ve kazandığı ‘Dünya Bisiklet Şehri’ unvanıyla bu alandaki iddiasını güçlendirdi.

YEREL
Giriş Tarihi : 29-01-2023 18:20
'Bisiklet Dostu Şehir' unvanı Sakarya’da

Bisiklet Dostu Şehir unvanlı Sakarya’da, Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Sakarya Bisiklet Yolları Haritası’ hazırlandı. Bu harita üzerinde rotalar belirlenerek şehir merkezi, yaylalar ve ovaları da kapsayan rotalar oluşturulan dijital uygulamaya işlendi.

Uygulamada 49 dağ ve şehir parkurundan oluşan 2 bin 500 kilometre uzunluğundaki rota, bisiklet ve doğa tutkunlarının kullanımına açıldı.

Ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılında ilk kez Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ‘BİKE FEST’ düzenledi. 

İlk olarak Sakarya MTB Cup start alırken, sonrasında ise 110 farklı ülkeden canlı yayınlanan dünyanın en heyecanlı dağ bisikleti organizasyonu MTB Eliminatör Dünya Kupası’nda pedallar şampiyonluk için döndü.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Tour Of Sakarya için hazırlık yaparak Adapazarı Atatürk Bulvarı, Çark Caddesi, Ankara Caddesi, Yeni Cami bölgelerini yarışa hazırladı.

Tour Of Sakarya, start aldı ve 30’dan fazla ülkeden, 13 farklı takımdan toplam 80 sporcu podyum için pedal çevirdi.

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin

YORUMLAR