Kuralsız Haber
HV
29 MART Cuma 17:21
Advert

Başkent Kültür Yolu Festivali ‘Türkiye-Japonya Dostluk Konseri’ne ev sahipliği yaptı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında 4 Ekim Salı akşamı CSO Ada Ankara ‘Türkiye-Japonya Dostluk Konseri’ne ev sahipliği yaptı.

Müzik Konser
Giriş Tarihi : 05-10-2022 11:48
Başkent Kültür Yolu Festivali ‘Türkiye-Japonya Dostluk Konseri’ne ev sahipliği yaptı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında 4 Ekim Salı akşamı CSO Ada Ankara ‘Türkiye-Japonya Dostluk Konseri’ne ev sahipliği yaptı. Başkent Kültür Yolu Festivali için Türkiye’ye gelen dünyaca ünlü Japon şefler Seiji Mukaiyama ve Etsuya Kitani yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Türkiye’de ilk kez ‘Tsunami’ senfonisini seslendirdi.

Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında TUJİAD (Japon İş Adamları ile Ekonomik ve Kültürel İş Birliği Derneği) ile hayata geçirilen ‘Türkiye-Japonya Dostluk Konseri’, diplomatik ilişkilerde 100’üncü yıla doğru giden iki ülke arasında pandemi sonrası gerçekleşen en önemli kültürel etkinlik olma özelliğini taşıyor.

Japon şefler Mukaiyama ve Kitani, Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında gerçekleşen konserde, Türkiye’de ilk defa seslendirilen ‘Tsunami Senfonisi’ ile dinleyicilere deprem ve tsunami notalarla anlatıldı. Türkiye Japonya Dostluk Konseri’nde şefler Seiji Mukaiyama-Etsuya Kitani ile solistler Nazlı Alptekin (Soprano), Hasan Alptekin (Bas), anlatıcı Halit Mızraklı ve koro şefi Elnara Kerimova yönetiminde TRT Ankara Radyosu Çoksesli Korosu da yer aldı.

Öte yandan CSO Ada Ankara Tarihi Salonu ise dün akşam ‘71’ isimli konsere ev sahipliği yaptı. Yücel Arzen ve Orkestrası’nın Cemalettin Kömürcü sanat yönetmenliğinde sahneye koyduğu 71, Türklerin Anadolu’yu fethinin ve yurt edinmesinin 1000 yıllık müzikal öyküsünü anlatıyor. 

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin

YORUMLAR