Kuralsız Haber
HV
24 NİSAN Çarşamba 12:15

Başkan Mısırlıoğlu: “Gebeceler halkı sizden bunun hesabını bir gün soracaktır”

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ve İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, düzenledikleri toplantıda Afyonkarahisar’ın Gebeceler Belde Belediye Başkanlığı seçimleri ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Yerel Siyaset
Giriş Tarihi : 07-10-2022 14:51
Başkan Mısırlıoğlu: “Gebeceler halkı sizden bunun hesabını bir gün soracaktır”

AFYONKARAHİSAR-07.10.2022-HİBYA-CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ve İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, düzenledikleri toplantıda Afyonkarahisar’ın Gebeceler Belde Belediye Başkanlığı seçimleri ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Afyonkarahisar’ın Gebeceler Belde Belediye Başkanı Hüseyin Toğulluk’un mazbatası, ruhsatsız silah taşıma suçundan 1 yıl 3 ay ceza alması nedeniyle iptal edildi.

Hüseyin Toğulluk’un başkanlık mazbatasının elinden alınması ile yeni başkan seçimi için meclis üyelerinin, 10 Ekim’de dördüncü kez bir araya geleceği belirtildi.

Belde yönetimi için kasıtlı olarak kayyum atanmasından yana olan AK Partili üyeleri eleştiren Köksal ve Mısırlıoğlu, Gebeceler Kasabası halkına ayıp edildiğini söyledi.

Milletvekili Köksal, AK Partili üyelerin Belediye Meclisi’ni feshetmek istediğini iddia ederek seçimin 1 saat sonraya ertelenebileceği halde 4 gün sonraya ertelenmesinin demokrasiye darbe niteliği taşıdığını söyledi.

Başkan Mısırlıoğlu da meclis üyelerine “Bu işi sürüncemede bırakıyorsunuz. Bu kasaba sizden bunun hesabını bir gün soracaktır.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Gebeceler kasabasına kayyum atanmasının halkın iradesini hiçe saymak olduğunu söyleyen Mısırlıoğlu,“Millet iradesi ile seçilen meclis üyeleri bu kasabaya bir başkan seçemiyorsa Gebeceler halkına haksızlık yapılıyor demektir. Demokrasiyi ayaklar altına alıp kayyum atansın istiyorsunuz. Uzlaşmak, millet iradesini yüceltmek varken kasti olarak toplantı 4 gün sonraya erteleniyor. Gebeceler’in iradesine ilk sahip çıkması gerekenler sizlersiniz.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin

YORUMLAR