Kuralsız Haber
HV
25 NİSAN Perşembe 21:08

Bakan Ersoy: ″Kültür Yolu Festivalleri il sayımızı 10'a çıkartacağız″

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, "Başkent Kültür Yolu Festivali" kapsamında düzenlenen Genç Sanat: 8’inci Güncel Sanat Proje Yarışması Sergisi’nin açılış ve ödül törenine katıldı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-10-2022 13:35
Bakan Ersoy: ″Kültür Yolu Festivalleri il sayımızı 10'a çıkartacağız″

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, "Başkent Kültür Yolu Festivali" kapsamında düzenlenen Genç Sanat: 8’inci Güncel Sanat Proje Yarışması Sergisi’nin açılış ve ödül törenine katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Ada Ankara’da düzenlenen ödül töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Başkent Kültür Yolu Festivali'nde ana amaçlarından birinin gençlerin sanata ilgi duymasını sağlamak ve onları motive etmek olduğunu söyledi.

Bakan Ersoy, 2022 yılında düzenledikleri beş festivale yaklaşık 3 bin etkinlikte 15 binden fazla sanatçı katıldığına dikkati çekerek,  “İstanbul ve Ankara’da başlayan Kültür Yolu Festivallerimize üç yeni rota ekleyerek Çanakkale, Konya ve Diyarbakır’a da taşıdık. Festivallerimize çok fazla katılım var. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Önümüzdeki seneden itibaren il sayısını 10'a çıkartacağız.” şeklinde konuştu.

Kültür Yolu Festivallerinin Türkiye’nin tanıtımına hizmet ettiğini belirten Bakan Ersoy, “Festivallerimiz ile şehirlerimizin bilinirliğini, tanınırlığını hem ülkemizde hem yurtdışında artırmak gibi önemli bir hedefimiz var. Festivallerimize daha fazla sayıda yabancı sanatçı ve sanat grubu katılmaya başladı. Bu yıl yurt dışından oldukça fazla sayıda editör ve basın mensubunu da festivallerimizde ağırlıyoruz.” dedi.

Toplam 175 bin liralık ödül dağıtıldı

Seçici kurulunda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü ve Tanpınar Merkezi'nin Kurucu Başkanı Prof. Dr. Handan İnci, Yeditepe Üniversitesi Sanat ve Kültür Yönetimi Bölüm Başkanı ve Küratör Prof. Dr. Marcus Graf, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi M. Özalp Birol, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden Sanatçı Prof. Dr. Tansel Türkdoğan, Düzce Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldız Doyran ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı ve Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Dr. Alper Özkan’ın yer aldığı ‘Genç Sanat: 8. Güncel Sanat Proje Yarışması’ sonucunda dereceye girenlere, toplam 175 bin liralık para ödülü dağıtıldı.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda yarışmada Başarı Ödülü’ne layık görülen ve her biri 18 bin liralık ödül kazanan isimler; İrem Yüksekbilgili, İrem Sezer, Samet Alış, Edanur Sabuncu ve Cemil Olgun Can oldu.

Mansiyon ödülü almaya hak kazanan; Özgün Şahin, Behiye Arat, Mustafa Yüzükoca, Esma Nur Emekli, Zehra Seda Boztunalı 9’ar bin lira ile ödüllendirildi. 

Eserleri sergilemeye değer bulunan Zeynep Ergül, Fatma Bişirici, Selin Bintaş Çeliktaş, Ahmet Dağdelen, Halil İbrahim Çakmak, Hasret Şahin, Yağmur Kevser Barutçu, Elif Beyaz, Yüsra Canik, Elif Çelebi, Ayşe Ceren Solmaz, Uğur Avcı, Şevval Konyalı, Şirvan Güngörmez, Selime Deliahmetoğlu, Osman Batuhan Türker, Cansu Kul, Melike Atik, Mert Yılmaz ve Ecem Öykü Keskin ise 2’şer bin lira para ödülü kazandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünce, Türkiye’deki güncel sanatı ve genç sanatçıları desteklemek, güncel sanat pratiklerinin görünürlüğünü artırarak geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak üzere, bu yıl Ahmet Hamdi Tanpınar’ın vefatının 60’ıncı yılı dolayısıyla “Her Şey Yerli Yerinde” temasıyla gerçekleştirilen yarışma sonucunda seçilen 30 eserden oluşan serginin, 23 Ekim’e kadar ziyaret edilebileceği belirtildi.

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin

YORUMLAR