Kuralsız Haber
HV
29 MART Cuma 16:53
Advert

Bakan Akar: ″Bu coğrafyada hayatta kalabilmek için güçlü olmak mecburiyetindeyiz″

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" programları kapsamında, Çanakkale’de şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-12-2022 13:38
Bakan Akar: ″Bu coğrafyada hayatta kalabilmek için güçlü olmak mecburiyetindeyiz″

Bakan Akar’ın açıklamasından bazı satır başları şöyle:

“Teröristlerin hakkımıza, hukukumuza tecavüz etmesine müsaade etmeyeceğimizi bilmesini istiyoruz. Ülkelerin muhataplarımızın Rusya, Amerika ve diğer ülkelerin bizlerle yaptıkları mutabakat muhtıraları var. Verdikleri sözler var, bu sözlere de uymalarını kendilerine hatırlatıyoruz.

Bizim tek amacımız, Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda mevcut kurallar çerçevesinde ülkemizin hakkını, hukukunu korumak. Bunun için yapılması gereken ne varsa yaptık, bundan sonra da yapmaya hazırlanıyoruz. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın.

Teröristlere olan desteğinizi, ilişkinizi kesin. Bunları desteklemeyin. Bunlardan vazgeçin. Bir yere varamazsınız. Burada Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türk Silahlı Kuvvetleri varken sizin müttefikiniz, sizinle iş birliği yapabilecek güç Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir.

Yunanistan’la olan münasebetlerimizde biz gerçekten son derece sabırlı, uluslararası hukuka uygun, gerçekten barış için buradaki zenginliklerin adil bir şekilde paylaşılması için ne yapılması gerekiyorsa diyalog içerisinde bu konuda her zaman tekliflerimizi ortaya koyuyoruz.

Diyoruz ki ‘Burada problemlerimiz var. Bu problemleri diyalog içerisinde çözelim’ Gerginliği artırıcı eylemlerinden vazgeçmelerini söylüyoruz. "Gerilimi artırmayın" diyoruz. Bu konuda ne kadar sabırlı olduğumuzu söylüyoruz. Bu diyalog çağrımız zafiyet değildir. Herhangi bir korku değildir. Biz nezaketle sorunların çözülmesinden yana olduğumuz için bunları söylüyoruz. O yüzden aklınızı başınıza toplayın. Ayaklarınız yere bassın. Akıllı, mantıklı olun. Belli siyasiler iç politik hesaplarla ortalığı karıştırıyorlar, ortalığı geriyorlar.

Diyoruz ki bunlara kulak verin. Dolayısıyla biz burada barışı ve istikrarı sağlayalım. Uluslararası hukuk çerçevesinde Ege'nin zenginlerini adil biçimde paylaşalım. Maalesef bu konuda hala sıkıntılar var. Türkiye'nin bir tehdit değil, Türkiye güçlü, güvenilir ve etkin bir müttefiktir.

Türkiye, gerçekten şu anda Ukrayna- Rusya savaşında büyük bir faktör, etkisi olan bir ülke. Barışın ve huzurun sağlanması bakımından gerçekten tahıl konusu, esirlerin değişimi konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın Zelenskiyle ve Putin’le yaptığı görüşmeler çok etkili oldu ve ciddi rahatlamalar sağlandı.

Kıbrıs, bizim milli davamız. Dolayısıyla orada bizim hiçbir şekilde taviz vermemiz söz konusu değildir. Eşit, egemen, bağımsız iki devlet, çözüm budur.

Bu coğrafyada hayatta kalabilmek için güçlü olmak mecburiyetindeyiz. Güçlü olmak için de ordu bir seçenek değil, bir mecburiyet. Dolayısıyla etkin, caydırıcı ve saygın ordu bizim için olmazsa olmaz.

Parti olarak AK Parti kurulduğu günden bu yana çok önemli adımlar attı. Güçlü Türkiye için yapılması gerekenler var, çalışmak lazım. Ülkemizle ilgili yaptıklarımız sadece 85 milyonu ilgilendirmiyor. Milyarlarca insanı ilgilendiriyor."

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin

YORUMLAR