Kuralsız Haber
HV
29 MART Cuma 15:16
Advert

Antik kasaba ve küçük kentlere geziler, Ulusal Bayram tatilinin yeni gözdesi oldu

Bu yılki Ulusal Bayram tatili sırasında antik kasaba turları, yerel özelliklere sahip kültür turları ve şehir yakınlarındaki geziler, insanların seyahat için yeni gözdeleri oldu.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 07-10-2022 14:43
Antik kasaba ve küçük kentlere geziler, Ulusal Bayram tatilinin yeni gözdesi oldu

Bu yılki Ulusal Bayram tatili sırasında antik kasaba turları, yerel özelliklere sahip kültür turları ve şehir yakınlarındaki geziler, insanların seyahat için yeni gözdeleri oldu.

Küçük kasaba turu turizmin yeni bir trendi haline geldi

Shandong eyaletinin Zibo şehrinin Boshan semtinde yer alan Yanshen antik kasabası ziyarete açıldıktan sonraki ilk tatil sezonunu karşıladı. Kuzey Song Hanedanı’ndan(960-1127) beri Yanshen antik kasabasında birçok seramik atölyesi kurulmuştur. Şu an antik kasabada korunan 13 antik seramik fırınıyla Ming ve Qing hanedanlarına ait eski bina kompleksleri, turistleri çeken özgün tarihsel öğeler haline gelmiştir.

Verilere göre, 7 günlük Ulusal Bayram’ın ilk 6 gününde, antik kasabalarda 20 bin turist karşılandı ve 500 bin yuanlık satış gelirine ulaşıldı.

Bu tatil sırasında, yöresel özelliklerle dolu etnik kültürler de tüketicilerin gerçek etkileşimli bir şekilde kültürün büyüsünü yaşamalarına olanak sağladı.

Sichuan eyaletinin Mianyang şehrinde Beichuan Qiang Özerk İlçesi’ndeki Tongquan kasabasının Xiqiang Shenmu köyündeki antik ve gizemli köye giriş töreni, çevresindeki şehirler ve ilçelerden Qiang kültürünün cazibesini bizzat algılamayı arzu eden turistlerin dikkatini çekti. Qiang kültürünün tadını çıkarırken, turistlerin tüketim hevesi de teşvik edildi. Turistler peş peşe yerli kültürel ve yaratıcı ürünler satın almaya gittiler.

Sichuan Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yayınlanan verilere göre, bu yılki Güz Ortası Bayramı’yla karşılaştırıldığında, Ulusal Bayram’ın ilk 3 gününde turistik yerlerde ağırlanan turistlerin sayısı ve bilet geliri sırayla yüzde 318 ve yüzde 632 arttı. Eyaletteki kütüphaneleri, kültür merkezleri ve müzeleri toplam 890 bin turist ziyaret etti.

Açık havada çicek seyri tatile yeni bir renk kattı

6 Ekim itibariyle Jiangsu eyaletinin Nanjing kentinde Zhangwei mahallesindeki "Ayçiçeği Bahçesi" toplam 180 bin turisti kendine çekti, bu rakam önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 28,3 arttı. Toplam turizm geliri ise yüzde 27,8 artışla 1 milyon 207 bin yuanı buldu. 

Seyahat platformlarının verilerine göre, Ulusal Bayram tatilinde  seyahat sırasında kuyruğa girmemek ve salgın riskini düşürmek isteyen insanlar az nüfuslu küçük kasabaları tercih ettiler.

Bunun dışında, verilerde bazı az popüler şehirlerdeki otellerin sipariş oranında geçen yılın aynı dönemine göre büyük artışın yaşandığı tespit edildi.

Vatandaşların yemek masalarına daha taze ürünler gönderilebiliyor

Ülkedeki otoyol  ve lojistik hizmetlerinin geliştirilmesi sayesinde, Sichuan eyaletindeki nilüfer kökleri, Guizhou eyaletindeki kiviler ve Liaoning eyaletinin Dalian kentindeki deniz ürünleri dahil olmak üzere çeşitli taze ürünler tatil sırasında uzak bölgelerdeki sıradan halkların yemek masalarına hızla gönderilebildi.

Başkent Beijing’in Miyun bölgesinden balıklar 30 dakika içinde şehir içindeki vatandaşların sofralarına ulaştırılabildi.

Müşterinin evinde yemek pişirme, yeni bir trend haline geldi

Bu yılki Ulusal Bayram tatilinde hizmet talebi de arttı. Temizlik gibi geleneksel hizmetlerin yanı sıra müşterinin evinde yemek pişirme ve manzaralı mekanlara paket servisi gibi hizmetler de rağbet gördü.

Kamp yapmak, bu tatil boyunca popüler bir eğlence yöntemi olmayı sürdürdü. Kamp yapmaya gidenlerden bazıları açık havada paket yemek siparişi vermeyi tercih etti.

Yemek dağıtım platformlarından alınan verilere göre, bu yılın Ulusal Bayram tatili sırasında manzaralı kamp alanlarına teslim edilen kahve siparişlerinin sayısı yıllık bazda yüzde 139,1, hotpot  siparişlerinin sayısı ise yüzde 38 artı.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

AdminAdmin

YORUMLAR