Kuralsız Haber
HV
29 MART Cuma 16:32
Advert

Akşener: ″İsveç hükümetini yargıya şikayet edeceğiz″

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bu nefret suçunun gerçekleşmesine yol verdiği için İsveç hükümetini, yargıya şikayet edeceğiz." dedi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 25-01-2023 12:11
Akşener: ″İsveç hükümetini yargıya şikayet edeceğiz″

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu.

Akşener, İsveç'in başkenti Stockholm'de Türkiye Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim’e yönelik saldırı hakkında, “Kutsal kitabımız, Kuran-ı Kerim’i yakmaya çalışarak, değerlerimize saldıran bu vandallık, bu barbarlık, bu düşmanlık dünyanın hiçbir yerinde, fikir hürriyeti olarak, pazarlanamaz. Bu düpedüz bir nefret suçudur. Bu acizliği, bir kez daha, şiddetle kınıyorum. Biz, İYİ Parti olarak bu ikiyüzlülüğü reddediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Bu iktidar için seçim kazanmak ülkemizin itibarını korumaktan daha önemli” diyen Akşener, “Çünkü onlar için gürültü çıkarmak devlet ciddiyetiyle, meselenin gereğini yapmaktan daha önemli. Çünkü onlar için şov yapmak, milletimizin maneviyatına sahip çıkmaktan çok daha önemli. Artık çok açık şekilde anlıyoruz ki, iktidar bu konuda, kalıcı ve somut adımlar atmaya, kesinlikle niyetli değil.” diye konuştu.

Akşener, İYİ Parti olarak bir adım attıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

“Üstelik bu adım İsveç Savunma Bakan’ının ülkemize gelişini ertelemekten veya yandaş kanallarda, mizansenler yazmaktan çok daha sonuç odaklı bir adım. İsveç’in de taraf olduğu, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi de söylüyor. Sözleşme kapsamında, bu şekilde korunan bir özgürlük yok. İsveç’te, İYİ Parti gönüllülerimizden bir grubu, hareket geçirdik. Cuma günü, Stokholm’deki bir yerel mahkemede failler hakkında, suç duyurusunda bulunacağız. Bu nefret suçunun gerçekleşmesine, yol verdiği için İsveç hükümetini, yargıya şikayet edeceğiz.”

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş hakkında konuşan Akşener, “Daha önce de bu kürsüden dile getirdiğim gibi ilk günden beri yakından takip ettiğim bu elim olaya Ateş ailesinin talebi üzerine, siyaseti bulaştırmak istemedim. Güvenlik güçlerimizin olayın aydınlatılması için ellerinden geleni, yapacağına inandım. Ancak suikastin üzerinden geçen 26 günün ardından görüyorum ki bu olay, artık aileyi aşmış ve devlet yönetiminde ciddiyetin, ne denli kaybolduğu bir kez daha gözler önüne serilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Akşener, ülke ekonomisini değerlendirerek, “Devletin her alanından, alarm sesleri yükselirken ekonomimizin de Bay Kriz ve arkadaşlarıyla imtihanı hız kesmeden devam ediyor. Hala daha Nebati Bakan, çıkıp ‘Kasım’da enflasyonun, boynunu kırdık. Aralıkta belini kırdık. Şimdi devamı gelecek. Bundan sonra, enflasyonla mücadelede en rahat alandayız.’ diyor. Palavranın bini bir para. Hem enflasyonla mücadeleyi hem de Türk Lirası’nı, değersiz hale getirmeyi aynı anda hedefleyemezsiniz.” diye konuştu.

Seçimlerin yaklaştığının altını çizen Akşener, “Sandık, artık ufukta göründü. Millete hesap verme gününe, artık çok az kaldı. Şimdiden valizinizi toplamaya masanızı boşaltmaya başlarsanız, iyi edersiniz.  Çünkü milletin, Bay Kriz’e, sandıkta çıkartacağı fatura karşısında ihaleyi üzerine yıkacak, biri lazım olacak.  Vallahi, gözlerinizdeki ışıltıya hiç aldanmaz. O ihaleyi anında size yıkar, affetmez.” dedi.

Akşener, uzman ve tecrübe kazanmış personel istihdamı sağlayacaklarından bahsederek, “İktidarın, personel alımında gösterdiği liyakat değil, sadakat temelli yaklaşımı, derhal durduracağız. Orman Genel Müdürlüğü’nde ise atama ve yükselmeleri, yine liyakat esasına göre yapacak sözleşmeli olarak çalışan orman mühendisleri ve orman muhafaza memurlarını da kadroya alacağız. Boştaki norm kadrolarında ise, öncelliği orman köylülerimizden yana kullanacağız.” şeklinde konuştu.

Gençler olmadan karar almadıklarını söyleyen Akşener,  “Çünkü biz, gençlerin olmadığı bir seçimi, kabul etmiyoruz. Çünkü biz, gençlerin kaçtığı bir Türkiye’yi, istemiyoruz. Ve biz, arkamızda gençlerimizle, gümbür gümbür, iktidara yürüyoruz. Asla unutmayın. Hiç merak etmeyin. O sene, bu sene. Bugüne kadar iktidarın önceliği kendileri ve yandaşlarının rahatı oldu. Ama bizim önceliğimiz önce millet, önce memlekettir. Çünkü İYİ Parti, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş değerlerinin gelecek hayallerinin kadim devlet emanetinin emin elidir.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin

YORUMLAR